Vásárlási Segédlet / Útmutatóink

Hogyan válasszunk Autósülést?

Office
Office
2020.10.27 22:17
Autósülések - minden, amit tudnod kell róluk

Autósülések - minden, amit tudnod kell róluk

Autósülések - minden, amit tudnod kell róluk

 

Autósülések - minden, amit tudnod kell róluk

Az autósülés mindenképpen az egyik legfontosabb eleme a gyermekdoboznak. Feladata megvédeni a gyereket autóval utazás közben, amíg biztonságosan nem tudja használni a hárompontos biztonsági övet. Várja az autóülés választását, és nem tudja, hogyan válassza ki a legjobb terméket a kisgyermek számára? Ebben a cikkben mindent megtanul - átfogóan megválaszoljuk minden kérdését.

Tartalomjegyzék

 • ● Hogyan válasszunk autósülést?
 • ● Melyik autósülést válassza - az ülések kategóriái
  • ○ Mikor érdemes elgondolkodni azon, hogy nagyobb ülésre váltson?
 • ● Mi az ülés tanúsítása?
 • ● Hogyan lehet felszerelni egy autóülést?
  • ○ Mi az ISOFIX?
  • ○ TOP TETHER - mi ez?
  • ○ Felszerelés autószíjakra
 • ● Fordított vezetés - mi az RWF?
 • ● Mikor használjam az autóülést?
 • ● Autósülés - melyik a legbiztonságosabb?

Hogyan válasszunk autósülést?

A látszattal ellentétben a gyermekülés vásárlása egyáltalán nem könnyű. Ez annak köszönhető, hogy az autósülések különböző típusokra, valamint életkorra és súlykategóriákra vannak felosztva . Ezenkívül egyes termékek a rögzítés típusában különböznek egymástól (ISOFIX rendszer, autószíjakra szerelés). Ezenkívül a piacon elérhető termékek megismerése közben megjelennek az olyan kifejezések, mint az ADAC, a Stiftung Warentest, az ÖAMTC vagy az RWF . Tudjuk, hogy a szülőknek - különösen azoknak, akik először válnak szülőkké - nehéz kiszűrni ezeket az információkat. Ezért hoztuk létre ezt az útmutatót.

Tehát hogyan válasszon autósülést? Először is, ne felejtsen el helyet választani az alábbiak szerint:

 • ● a rögzítés típusa (ISOFIX, felszerelés hárompontos autóövekre),
 • ● a telepítés iránya (lehetséges-e az ülést hátrafelé felszerelni),
 • ● a gyermek kora és magassága,
 • ● igazolások és tesztek, amelyekkel az ülés rendelkezik (beleértve az ADAC-ot, a Stiftung Warentest, az Intertek-et),
 • ● Párosítás a járművel.
autósülés 0-25 kg ISOFIX RWF Kinderkraft

Figyelem! Az autósülés átfogóbb módon védi gyermekét, mint bármely más megoldás! Megfelelő védelmet nyújt oldalsó ütközések esetén , és csökkenti annak kockázatát is, hogy a gyermek frontális ütközés esetén az öv alá merüljön . Nem érdemes olcsóbb, nem bizonyított megoldásokról dönteni - mindig érdemes először figyelembe venni a gyermek jólétét, majd az ülés árát vagy kialakítását. Ne feledje, hogy ne vásároljon használt autósüléseket : ilyen esetekben soha nem lehet biztos abban, hogy az ülés balesetmentes!

Melyik autósülést válassza - az autósülések kategóriái

A szülőket zavaró másik kérdés az ülés súlykategóriájának és méretének megválasztása . Főleg azért, mert a "több az egyben" autóülések egyre népszerűbbek. Milyen típusú autósülések találhatók az üzletekben?

 • ● ECE 0 - legfeljebb 10 kg,
 • ● ECE 0+ - legfeljebb 13 kg,
 • ● ECE I - 9-18 kg,
 • ● ECE II - 15-25 kg,
 • ● ECE III - 22-36 kg.

A több csoportot egyesítő üléseket, például az ECE II / III csoportot, 15-36 kg-os gyermekek számára szánják. Egyes üzletek és gyártók életkorokat adnak a kiválasztás megkönnyítésére, de ne feledje, hogy ezek csak tájékoztató jellegűek. Főleg a megengedett súlyt és a kisgyermek magasságát kell figyelembe venni .

Mikor érdemes elgondolkodni azon, hogy az ülést nagyobbra cserélje?

gyermek nagyobb súlya és a kisgyermek magassága egyaránt azt jelzi, hogy mikor kell nagyobb autóülésre váltani . Ha a gyermek feje túlmutat a fejtámlán, nagyobb modellt kell vásárolni, vagy meg kell változtatni az ülés helyzetét (pl. ECE I-ről ECE II-re). Különböző ülést kell választani egy egyéves gyermek számára, aki rendkívül kicsi, és egy másik helyet egy nagyon magas, egyéves gyermek számára.

9-36 ISOFIX Kinderkraft autósülés

Tanúsítványok

Egy másik fontos dolog a hely megvásárlása előtt az elvégzett tanúsítványok és tesztek . Az alábbiakban felsoroljuk azokat a leghíresebb szervezeteket, amelyek tesztelik az autósüléseket. Általában ezek az intézmények ellenőrzik az új és legnépszerűbb termékeket a piacon. Ugyanakkor nem tájékoztatják a gyártókat a tesztek megkezdéséről. A gyártók nem kérhetik Önt egy termék tesztelésére. Ennek eredményeként ezek az intézmények függetlenek és megbízhatóak .

ADAC

Az ADAC tesztek nagyon szigorúak, és az ülések, amelyeknek ki vannak téve, a piac legújabb és legnépszerűbb ülései közül kerülnek kiválasztásra. Az intézmény nem tájékoztatja a gyártókat arról, hogy mely üléseket tesztelik. Az értékelés a következőket tartalmazza: biztonság, kezelés, ergonómia, káros anyagok és a könnyű tisztítás . Az 1,0–1,5-ös osztályzat a legmagasabb, a 4,6–5,5-ös pedig a legalacsonyabb. A német ADAC az egyik leghíresebb szervezet a világon, amely teszteli az autósüléseket.

Stiftung Warentest

A Stiftung Warentest az ADAC-szal együttműködve komplex teszteket végez, beleértve a törésteszteket is. Elsősorban az általános biztonságot, az ülés könnyű használatát, az ergonómiát és a káros anyagok tartalmát értékeli . Lehet, hogy a Stiftung Warentest nem annyira ismert Lengyelországban, de Németországban az emberek majdnem 1/3-át ennek az intézménynek a vizsgálati eredményei vezérlik, és a felnőtt németek 93% -a ismeri az alapítványt [1] .

ÖAMTC

Ez egy osztrák autó-, motorkerékpár- és turisztikai klub. Lengyel OEAMTC néven is ismert - ez Ausztria legnagyobb autóklubja és a világ hetedik legnagyobb autóklubja . Ez a német ADAC intézet testvérváltozata. Az ÖAMTC teszteli az autóüléseket is - elsősorban a biztonságot, a könnyű kezelhetőséget, az ergonómiát és a káros anyagok tartalmát ellenőrzi . Ezenkívül az ÖAMTC a fent említett intézményekkel egyetértésben teszteket végez a termékek káros anyagainak tartalmára vonatkozóan .

TASS NEMZETKÖZI

A TASS INTERNATIONAL a világ egyik vezető szervezete, amelynek szakemberei több mint 11 országban vannak . Központja Hollandiában található, és ott speciális törésteszteket végez. Számos laboratóriuma van. Az autósülések esetében szakosodott ütközési tesztek lebonyolítására .

Az összes Kinderkraft autóülést a TASS INTERNATIONAL teszteli . Ezenkívül az anyagok biztonságát elismert INTERTEK laboratóriumok ellenőrzik . A ONETO3 autósülés, például, is sikeresen a ADAC, ÖAMTC és Stiftung Warentest tesztek (értékelés: kielégítő). Ismerje meg az ONETO3-at!

Hogyan kell felszerelni egy autóülést?

Miután megtudta, milyen autósülést vásárol gyermekének, és biztos abban, hogy az illeszkedik autója kanapéjához, gondoljon a rögzítés módjára .

Hogyan telepíti a gyermekülést az autóba?

 • ● Hárompontos autós biztonsági öveknél
 • ● az ISOFIX alsó rögzítéssel és a TOP TETHER övvel.
autósülés 0-36 kg ISOFIX RWF Kinderkraft

Mi az az ISOFIX?

Az ISOFIX egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi az autóülés gyors felszerelését az autóba, biztonsági övek használata nélkül. Két fogantyú található az ülés és az autóülés háttámlája között, míg a két kampó az ülés aljához van rögzítve. Az ISOFIX rögzítési módja miatt merevebb, mint az autó szíjai . Ezenkívül az ISOFIX rögzítéssel ellátott ülések további indikátorokkal rendelkeznek az ülés helyes rögzítéséről, ami jelentősen csökkenti a helytelen felszerelés lehetőségét. Erről a rendszerről többet olvashat "Mi az az ISOFIX?" Cikkünkben .

Felső TETHER - mi ez?

Mi a TOP TETHER? Ez egy speciális öv, amelyet az ülés egyik végén szerelnek fel. A másik vége az autóhoz kapcsolódik. Célja az ülés elmozdulásának csökkentése az ISOFIX konzolok forgástengelye körül ütközés esetén .

autósülés 0-36 kg ISOFIX RWF Kinderkraft

Felszerelés autószíjakra

Az ISOFIX rendszer növekvő népszerűsége ellenére a hárompontos autóövek felszerelése továbbra is népszerű. Az ok egyszerű - nem minden autó rendelkezik ISOFIX-szel . Csak 1999-ben hozták létre az ISOFIX-et mint szabványt az autókban. Ráadásul olcsóbbak a csak övekre szerelhető autósülések. Különös figyelmet kell fordítania a biztonsági övek megfelelő meghúzására, vezetésére és rögzítésére - itt könnyebb hibázni az ülés felszerelésében!

Fordított vezetés - mi az RWF?

Az RWF, vagyis az angol hátrafelé néző, a hátsó oldalú autóülés felszerelése . Thomas Turbell (a gyermekek átrendezésének gondolatának atyja) által a VTI intézetben végzett vizsgálatok szerint az RWF autósülések 92% -kal alacsonyabb baleseti sérülések kockázatával járnak [i] . Valamennyi ECE 0 és ECE 0+ csoport csak hátrafelé szerelhető, azonban az ECE I és II csoportok közül csak néhányat lehet hátrafelé nézni .

3-4 éves korig ajánlott a gyermekek átrendezése . Az ilyen iránymutatások kötelezőek, többek között Skandináviában, amely a biztonság korlátozó megközelítéséről híres. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ECE I / II kategóriába tartozó üléseket kell választani, amelyeket visszafelé lehet felszerelni.

autósülés 0-36 kg ISOFIX RWF Kinderkraft

Mikor kell használni az autósülést?

Az autósüléseket addig kell használni, amíg a gyermek 135 cm magas nem lesz . A gyermek csak ezután közlekedhet az autó hátsó ülésén, biztonsági övekkel rögzítve. Az idősebb gyermekek csak akkor utazhatnak az első utasülésen, ha elérik a 150 cm-es magasságot . Olyan gyermekek szállítása, akik ülés nélkül nem érték el a meghatározott magasságkorlátokat, pénzbírsággal járnak, nem is beszélve arról, hogy veszélyes és ütközéskor tragédiával járhat.

Autósülés - melyik a legbiztonságosabb?

Minden szülőnek tudnia kell, hogy a hátrafelé néző autósülések - vagyis az RWF - az egyetlen biztonságos megoldás a legkisebb gyermekek számára . Sokkal magasabb szintű biztonságot nyújtanak, mint a klasszikus FWF (előre néző). Ezenkívül az ECE 0 és ECE 0+ osztályú autósülések speciális bababetétekkel vannak felszerelve , amelyek lehetővé teszik az ülés még jobb beállítását a gyermek méretéhez.

A szokásos, előre néző termékeket, például az UNITY autóülést csak akkor lehet a legjobban cserélni, ha a kisgyermek 3 vagy 4 éves. Érdekes megoldás lehet olyan termék is, mint a MYWAY 0-36 kg-os modellje , amely lehetővé teszi a gyermek 18 kg-os hátrafelé történő szállítását . Ennek köszönhetően olyan biztonságos modellt vásárol, amely sok évig fog tartani.

Ne felejtsük el, hogy semmiképpen sem szabad baleset által károsított üléseket használni . Kisebb hiba esetén is azonnal cserélni kell az ülést. A rendőrségi jelentésben fel kell tüntetni, hogy az ütközés során ült az autó . A biztosítás típusától, valamint a gyártó garanciájától függően a baleseti üléseket általában újakra cserélik. A Kinderkraft márka törődik kisvásárlóinak biztonságával, ezért minden ülést lefed a Safe Seat program , amely garantálja a baleseti ülés cseréjét egy újra.

Autósülések - gondosan válassza ki őket!

Már tudja, hogyan kell választani egy autóülést, mennyit kell használni, hogyan kell felszerelni, és ismeri azokat az alapvető kifejezéseket, mint az RWF, a TOP TETHER és az ISOFIX. Tudja, mi az ADAC tanúsítvány, és mire kell különösen figyelnie, ha helyet választ. Felhívjuk figyelmét, hogy a gyermekülés kiválasztásának döntése biztonsági szempontból rendkívül fontos . Ezért ebben az esetben nem érdemes kompromisszumokat és félintézkedéseket keresni. A jó, tanúsított ülés megmentheti gyermeke egészségét és életét!