Kérdésed van?  Chatelj velünk!  |    shopkinderwalz.com   Segítünk!

prémium babatermékek otthona   |   in English too

KINDERWALZ - BLOG

Cybex Cloud Z i-size vagy Cybex Aton 5

Cybex
2022.08.23 16:24

Cybex Cloud Z i-size vagy Cybex Aton 5

Íme néhány nagyszerű autósülés a Cybextől. Ezt a kettőt nem valószínű, hogy össze lehet hasonlítani egymással. Ezek a Cybex autósülések sok szülő körében népszerűek, és ennek oka van.

Ha egy nagyon jó autósülést keresel a Cybex babakocsikhoz, akkor ne keress tovább. A Cybex Z i-size az egyik legjobb, a Cybex Aton 5 pedig az egyik legjobb a Cybex Aton sorozatból.

 

Cybex Cloud Z i-size

 

cloud_autosules

 

Mitől olyan híres a Cybex Cloud Z i-size? Nos, kezdjük először a színekkel. Sokféle színben kapható, testreszabhatod, hogy illeszkedjen Cybex babakocsidhoz .

 

 

Ez az autósülés oldal- és frontális ütközés elleni védelmet is kínál. A legtöbb autósülés csak oldalirányú védelemmel rendelkezik.

Ez a Cloud Q újabb változata, és állítólag könnyebb, mint a régebbi változat. Ez egy nagy előrelépés, és sok szülő egyetértene vele.

Mivel új és minőségi, az új uniós biztonsági rendeletnek is megfelel. Az úgynevezett R129-es szabályozásnak köszönhetően több mint szabványos, és szuper biztonságos a használata.

 

Z-Line moduláris rendszer


A Base Z a CYBEX Z-Line moduláris rendszer biztonságos és variálható alapegysége, amely maximális védelmet, valamint kényelmes és rugalmas használatot biztosít. A Base Z egyedülálló, innovatív forgási mechanizmusa lehetővé teszi, hogy az autósülés a könnyebb be- és kiszállás érdekében az autó ajtajának oldalára fordítható legyen. A Base Z különösen hosszú élettartamú megoldás. Két különböző autósülésnek ad helyet, így akár 4 éves korig is használható.

Az autóban való használat során a Base Z-vel együtt kell használni. Rendelkezik egy úgynevezett "Vezetési irány vezérléssel", ami azt jelenti, hogy megakadályozza, hogy az ülés előre nézzen.

Így a baba biztonságban van. Tudtad, hogy az üléspozíciókat egy kézzel is tudod kezelni? Ez megkönnyíti a dolgod.

XXL összecsukható napellenző


A beépített, összecsukható XXL napellenző prémium nap- és szélvédelmet nyújt UPF50+ értékkel.

Forgó mechanizmus


A Base Z innovatív forgási mechanizmusa megkönnyíti a Cloud Z i-Size elforgatását az autó ajtaja felé, így gyermeked könnyebben be- és kiszállhat az autóból.

Ergonomikus fekvő helyzet


A Cloud Z i-Size az autón kívül is átállítható fekvő helyzetbe. Hosszabb lábtartóját és a fekvő helyzetbe állítási szöget a német CYBEX biztonsági szakértői fejlesztették ki. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy gyermeke kényelmesen, ergonomikusan megfelelő helyzetben feküdjön. A CYBEX babakocsikkal kombinálva a Cloud Z i-Size praktikus utazórendszerré alakul át az első hónapokban, így alvó gyermeked optimális védelemben pihenhet.

Állítható magasságú fejtámla


Az állítható fejtámla 11 pozíciót kínál a gyermeked növekedésének megfelelően történő testreszabott beállításhoz. A beépített biztonságiöv-vezető intuitív és gyors beállítást tesz lehetővé - ezek a biztonsági funkciók másodpercek alatt a növekvő gyermekedhez igazíthatók.

Kivehető újszülött betét


A Cloud Z i-Size kivehető újszülöttbetéttel rendelkezik, amely biztosítja a csecsemő közel lapos fekvőhelyzetét. Ez segít csökkenteni annak kockázatát, hogy a baba feje alvás közben előrebillenjen, ami komoly légzési problémákhoz vezethet. Annak érdekében, hogy a csecsemő növekedése során több helyet biztosítson, az újszülöttbetétet el kell távolítani, amint a gyermek 60 cm-nél magasabb lesz.

Travel System


A Cloud Z i-Size egy adapter segítségével a CYBEX, a gb és más kiválasztott márkák bármelyik babakocsijához csatlakoztatható. A gyermekülés az autón kívül egy kényelmes utazási rendszer részévé válik a további mobilitás érdekében, így egy teljes utazási rendszer megoldást kínál egy dizájnnyelven.

Integrált lineáris oldalütközés elleni védelem


A Cloud Z i-Size esetében a már bevált lineáris oldalsó ütközésvédelmi rendszerüket (L.S.P.) továbbfejlesztették. A baleset legelső ütközési erőit az ajtó felé néző, meghosszabbított oldalvédő csökkenti. Eközben az autósülés rugalmas héja az ütközési erők akár 25%-át is csökkenti, és azokat gyermekedtől távolabbra vezeti.

 

A Cybex Cloud Z i-size autósülés esetében kétféle szövet közül választhatsz. Mindkettő külső kemény burkolattal rendelkezik, de a belső szövetek különböznek.

A Cloud Z i-size a hagyományos polyester huzattal rendelkezik. 
Ha a Plus változatot választod, akkor egy visszafogottabb megjelenést kapsz, textúrázottabb kivitelben.

Aton 5

 

A Cybex Aton autósülések meglehetősen híresek, és ez az egyik legújabb és nagyon népszerű.

Az Aton 5 születéstől 15 hónapos korig alkalmas, ami körülbelül 45 és 85 cm közötti magasságot jelent.

Az ülés maximális súlya 13 kg. Ez a fenti modellel ellentétben egy 0+ csoportos autósülés, i- méret nélkül.

 

 

L.S.P. rendszer


A lineáris oldalütközés elleni védelem (L.S.P. System) az energiaelnyelő héjjal együtt elnyeli az oldalütközés okozta ütközés erejét. A baleset legelső ütközését a Linear Side-impact Protection System (L.S.P. System) és a kihúzható protektor osztja el, és az ülés rugalmas anyagszerkezete elnyeli. A gyermekülés rugalmas anyaga és szerkezete ezután elnyeli az ütközésből származó erőket, és elvezeti azokat a babától.

aton_autosules
aton_autósülés

Kivehető újszülött betét


Az Aton 5 kivehető újszülöttbetéttel rendelkezik, amely biztosítja a csecsemő közel lapos fekvőhelyzetét. Ez segít csökkenteni annak kockázatát, hogy a baba feje alvás közben előrebillenjen, ami komoly légzési problémákhoz vezethet. Annak érdekében, hogy a csecsemő növekedése során több helyet biztosítson, az újszülöttbetétet el kell távolítani, amint a gyermek 60 cm-nél magasabb lesz.

Állítható magasságú fejtámla (8 pozíció)


A 8 pozícióban állítható, integrált biztonságiöv vezetőkkel ellátott fejtámla a gyermekhordozó optimális oldalütközés elleni védelmének egy másik aspektusa. A biztonsági öv magassága automatikusan a fejtámla magasságától függően áll be, így a pántok körülményes ki- és befűzése a múlté. Az Y-biztonságiöv rendszer nagyon hatékony és kényelmes biztonsági megoldásnak bizonyult, különösen a nagyon kicsi babák számára. A fejtámlához rögzített puha ülésbetét a baba medence magasságának szabályozására is használható.

aton_car_seat
aton_5_autósülés

Integrált XXL összecsukható napellenző


4 fokozatban állítható, UPF50+ napvédelemmel.

Travel System


Az Aton 5 egy adapter segítségével a CYBEX, a gb és más kiválasztott márkák bármelyik babakocsijához csatlakoztatható. A gyermekülés az autón kívül egy kényelmes utazási rendszer részévé válik a további mobilitás érdekében, így egy teljes utazási rendszer megoldást kínál egy dizájnnyelven.

aton_5_autosules

 

Ergonomikus fogantyúval rendelkezik, amely megkönnyíti az ülés hordozását.

Külön megvásárolható Isofix alap, amelyet az autóban rögzíthet, ha az szükséges.

A Cybex Aton 5 mosható huzattal rendelkezik, hogy tartósan megőrizze a tisztaságát.

Megfelel az R44/04 szabványnak.

 

A Cybex Cloud Z és a Cybex Aton 5 közötti különbség

1. R129 szabványnak megfelelő vs. R44/04 szabványnak megfelelő.
Ez az egyik fő különbség, amiben ez a két autósülés különbözik. 

Ez azt jelenti, hogy a Cybex Cloud Z i-size nagyobb biztonságot nyújt,

és a legmagasabb biztonsági normával rendelkezik, megfelel az EU legmagasabb biztonsági ellenőrzésének.

Több oldalvédelmet kínál, jobb hátrafelé néző élményt nyújt, és más szempontból is jobb. A Cybex Aton 5 a szokásos biztonsági szabványnak megfelelő.

Mindenki számára biztonságosan használható, de nem kínálja azokat az extra funkciókat, amelyek biztonságosabbá teszik. 

2. Isofix és univerzális rögzítés vs. bázistalp.
Az egyik fő különbség e kettő között az autóba való beszerelés. 

Az Aton 5 rögzíthető 3 pontos biztonsági övvel az autóban, vagy használhatod az Isofix bázistalpat, amit maga a Cybex biztosít.

A Cloud Z viszont csak a Cybex által szintén biztosított bázissal biztosít és rögzíthető. Ha rendelkezik az alappal, akkor bizonyos autókban rögzítheti az ülést.

3. Különbség a jellemzőkben.
Bár a formatervezési minták nagyon hasonlónak tűnnek, és sok tulajdonságuk is hasonló, a kettőnek vannak más jellemzői is, amelyek nem közösek.

A Cybex Cloud Z i-size 180 fokos forgási szöggel rendelkezik. Az autóba beszerelve olyan szögben helyezheted el a babát, amilyen szögben csak akarod (többnyire).

Emellett frontális ütközésvédelmet is kínál. Lehetőséget ad arra, hogy kétféle szövet közül válasszon. 

A Cybex Cloud Z-t egészen kisgyermekkorig használhatja, amit a legtöbb autósülés nem biztosít.

 

Az Aton 5 kék iránymutatással rendelkezik, ahová a biztonsági övet helyezheti. Az fejtámla 8 pozícióban állítható, és jó a kicsiknek és a nagy babáknak.