Kérdésed van?  Chatelj velünk!  |    shopkinderwalz.com   Segítünk!

prémium babatermékek otthona   |   in English too

Hordozó

Újszülött babád autóban való szállításához 0 kg-os autósülést kötelező használni.

Az újszülött biztonsági gyerekülések legnépszerűbb fajtája, a 0-13 kg között használható autóshordozó.

Ez az egyetlen autósülés típus, ami könnyű, hordozófüle révén kivehetsz a kocsiból és kézben is hordozhatod benne a babát.

Válassz olyan autóshordozót, ami adapter segítségével csatlakoztatható a babakocsi vázára!

Ezeket a gyerekülés típusokat szettben, együtt a babakocsival érdemes megvásárolni!

Multifunkciós, 3:1-ben babakocsiként találod meg oldalunkon!

 


7termék 17
7termék 17

babahordozó | multi-in-1 babakocsirendszerek | bázistalp

Kérdésed van? Keress minket elérhetőségeinken, örömmel segítünk! ( jobb alsó sarok chat | email | űrlap )

Babakocsiba rögzíthető autóshordozó jótanácsok vásárlás előtt

Gyermeked biztonságára az első pillanattól oda kell figyelned. Kisbabádnak az autóban való utazáshoz elsőként hordozóra lesz szüksége (vagy újszülöttkortól használható gyerekülésre), melyet menetiránnyal ellentétesen kell bekötni, hiszen így fékezésnél vagy esetleges ütközésnél jelentősen kisebb a fej- és nyaksérülés és a belső sérülés esélye.

 Az első életévben a fej arányosan nagyobb és a nyakizmok még nem elég erősek, hogy megtartsák. A menetiránnyal ellentétes bekötés mellett a terhelés a lehető legkisebb felületen éri a gyermeket. A hordozók három- vagy ötpontos övrendszere védi a csöppséget, ám fontos, hogy ezt mindig pontosan állíts be! Ne legyen túl feszes, de ne legyen laza se, mert akkor nem tart megfelelően. Ugyanilyen fontos a hordozó megfelelő rögzítése az autóba, ami vagy az autó saját biztonsági övével történik vagy isofix rendszer segítségével. Ez utóbbi rögzítési eljárás megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a gyerekülés beszerelését. Bizonyos modellek esetében az isofixes rögzítés külön megvásárolható rögzítőtalppal oldható meg. Fontos a kényelem is. Vannak olyan hordozók, melyek nagyobb fokú párnázottsággal vagy speciális szivaccsal (Memory Foam) vannak ellátva, ezáltal csökken a testre ható nyomás. Emellett különféle kiegészítők (pl. nyári huzat, ülésvédő) tehetik még komfortosabbá az utazást. A fejszűkítő betét és a vállpárna biztonsági és kényelmi funkciót is ellát.

 Mindenképpen cseréld le az ülést, ha az vállban már szűk a gyermeknek, illetve a fej középvonala elérte a háttámla végét. Ebben irányadó a két különböző szabvány szerint történő besorolás:

Normál szabvány (ECE44/04) A biztonsági gyerekülések és babahordozók forgalomba hozatalához speciális engedély, az európai biztonsági szabványban meghatározott alapvető biztonsági követelményeknek való megfelelés szükséges. A normál szabvány szerint a különböző csoportok igazodnak a gyermek súlyához. A kínálat sokfélesége abból adódik, hogy más szempontoknak kell megfelelnie egy újszülött és másnak egy nagyobb gyermek esetén, de léteznek típusok, amik több súlycsoportot is lefednek.

i-Size szabvány (R129) Az i-Size a babahordozókra vonatkozó új, szigorúbb biztonsági szabályozás, amely a ECE 44/04-es szabályozás mellett párhuzamosan van érvényben. A két érvényben lévő szabvány közti alapvető különbség -a szigorúbb biztonsági teszteken túl-, hogy az i-Size a gyermek korát és magasságát veszi alapul, nem pedig a súlyát. Az i-Size hordozók esetében az isofixes rögzítés külön rögzítőtalp segítségével biztosított. A rögzítőtalppal sokkal kisebb az esélye a rossz rögzítésnek: egy nagyon egyszerű művelettel elhelyezhető, és nem kell használni az autó biztonsági övét.

Szűrés
Ár
 (Ft)
49 920 Ft - 189 990 Ft
GYÁRTÓ
választható szín
izi Go szín
Egg2 Color
Termék státusza