Kérdésed van?  Chatelj velünk!  |    shopkinderwalz.com   Segítünk!

prémium babatermékek otthona   |   in English too

KINDERWALZ - BLOG

Sirona S2 i-Size és SX2 i-Size áttekintése

Cybex
2022.08.23 16:35

Sirona S2 i-Size és SX2 i-Size áttekintése

A Cybex Sirona S2 i-Size és SX2 i-Size autósülések a Sirona S i-Size modellhez képest nagyszerű biztonsági funkciókkal bővültek.

A Sirona S i-Size sok szülő számára népszerű forgó autósülés volt, és a Cybex frissítette a Sirona S2 i-Size és SX2 i-Size modellekkel! A legutóbbi ADAC 10/21 tesztelés során az SX2 a kisgyermek autósülés kategóriában az osztály legjobbja lett, és a Good 2.1 minősítést kapta.

Az egyik legnagyobb változás ezeknek az autósüléseknek az, hogy most már 61 cm-től, azaz körülbelül 3 hónapos kortól használhatóak, nem pedig születéstől, mint a Sirona S i-Sizenál. Mivel sok szülő újszülött gyermekhordozót fog használni újszülöttjével, ezért van értelme ennek a változtatásnak. Ha azonban a hosszú élettartam és a költséghatékonyság miatt mégis azonnal használni szeretnéd, akkor megvásárolhatod az új újszülöttbetétet, amely az autósülés belsejébe illeszkedik, és így egy kényelmes helyet hoz létre, laposabb helyzetben a 45-60 cm közötti babák számára. A Sirona S2 i-Size újszülöttbetét fekete vagy szürke színben kapható.

 

Ezek az autósülések esztétikailag nagyon hasonlítanak az elődhöz, az egyetlen nyilvánvaló különbség a betét hiánya és az ezüst helyett fekete támasztóláb!

Sirona SX2 i-Size

Sirona S2 i-Size

 

A két ülés közötti különbség az, hogy az SX2 Advanced Linear Side-impact Protection védelemmel rendelkezik, amelyet az autó ajtó felőli oldalán kell kipattintani. Az energiaelnyelő héjjal kombinálva 25%-kal képes csökkenteni az oldalütközés erejét! Az energiaelnyelő héj úgy van kialakítva, hogy az ütközéskor elhajlik, és az erőket a babától is elvezeti.

A Sirona S2 egy másik integrált L.S.P. rendszerrel rendelkezik, amelyet nem kell kipattintania. Ez az energiaelnyelő héjjal együtt működik, hogy csökkentse az oldalirányú ütközés erejét.

Egy másik biztonsági funkció, amelyet mindkét üléshez hozzáadtak, az energiacsökkentő technológia. Előre néző helyzetben a biztonsági öv a gyermek nyakára ható erőket frontális ütközés esetén körülbelül 20%-kal csökkenti más biztonsági övrendszerekhez képest.
A forgós ülések mostanában nagyon népszerűek, és sok szülő keresi ezt a funkciót, amikor autósülést vásárol. Nem fognak csalódni a Sirona S2 i-Size vagy az SX2 i-Size modellben, mivel 360°-os forgási mechanizmussal rendelkeznek, amely megszünteti a gyermek be- vagy kivételéhez gyakran szükséges kényelmetlen pozíciót. A rossz hátú szülők dicsérni fogják a könnyű elforgathatóságot az ajtó oldalára. Az ülés elforgatásához használja az ülés eleje alatt található hátradöntő gombot, hogy az ülést a legegyenesebb helyzetbe állítsa. Érezni fogja ezt az extra mozgást, amely ezután lehetővé teszi az ajtó felé történő elforgatást.

 

 

A Sirona S2 i-Size és az SX2 i-Size már öt hátradőlési pozícióval rendelkezik, hátrafelé és előrefelé is! Ez egy kézzel is elvégezhető, és sokkal kényelmesebb szunyókálási pozíciót biztosít a kicsinek, amikor az autóban utazik.
Az ülés 3 hónapos kortól (vagy születéstől, ha van betét) körülbelül 4 éves korig együtt nő gyermekével, a fejtámla és a heveder 12 különböző beállítással állítható, hogy megtaláld a gyermeked számára tökéletes illeszkedést. Arra törekszik, hogy a heveder hátrafelé néző ülésnél a vállak szintjére vagy éppen a vállak alá, előre néző ülésnél pedig a vállak szintjére vagy éppen a vállak fölé kerüljön. A beállításhoz szükséges gomb a fejtámla hátulján található, így könnyen hozzáférhető.

Nagyon könnyű a kisgyermeket a heveder tetejére ültetni, amikor megpróbálja helyesen elhelyezni az autósülésben. Ennek megkönnyítésére a Cybex az ülések mindkét oldalán egy-egy kis övtartót helyezett el, hogy a biztonsági öv pántjait beakaszthasd, és ne legyen útban.

 

 

Amire érdemes odafigyelni

Bár a Sirona S2 i-Size és SX2 i-Size babakocsit egyszerűen el lehet forgatni az autó ajtajához, a forgatási funkcióhoz szükséges ülések függőleges pozíciója kényelmetlen mozgást eredményezhet a fiatalabb, fejüket még nem jól irányító babák számára. Előfordulhat, hogy a fejük előrebukik, ami azt jelenti, hogy a heveder kioldása közben hátra kell tartanod őket.A forgó funkció azt jelenti, hogy a hátulról előrefelé néző ülésről is könnyedén átállhat. Az előző modellnél volt vezetési irányszabályozás, amely megakadályozta az ülés helytelen használatát és a túl korai előre nézést. A Cybex ezt most átadta a szülőnek, aki a szabályoknak megfelelően eldöntheti, hogy mikor kell előre nézni. Mivel sok szülő nem olvassa el figyelmesen az utasításokat, ez azt jelentheti, hogy a javasoltnál hamarabb néznek előre. Az autósüléseken azonban van egy piros vonal, amely vizuálisan emlékeztet arra, hogy amint a fejtámla eléri ezt a jelet, a gyermeknek körülbelül olyan magasan kell lennie, hogy előre nézhessen.